Jahodová zmrzlina

Nadpozemská zmrzlina zo zmrzlinovača

Jahodová zmrzlina je jednou z absolútnych klasík medzi zmrzlinami. A to je dobre! Pretože: milujeme jahody vo všetkých ich podobách a spôsoboch prípravy. Keďže si ich môžeme vychutnávať najmä na jar a v lete, je len logické, že si z nich môžeme pripraviť osviežujúcu zmrzlinu. A je to veľmi jednoduché! Očistite jahody, zmiešajte ich s ostatnými prísadami a vložte do zmrzlinovača. O zvyšok sa postará mašinka. Začali vám tiecť slinky? Potom vyskúšajte náš recept alebo si prečítajte mnoho ďalších zaujímavých faktov a tipov o výrobe vlastnej zmrzliny.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g jahôd
80 g cukru
200 ml smotany
Pomôcky
Zmrzlinovač

Nutričné hodnoty

244 Kalórie
29 g Sacharidy
13 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Umyte jahody a odstráňte stopky. Zmiešajte ich s cukrom. Smotanu vyšľaháme do tuha a všetky prísady zmiešame.
Hotovo
2.

Jahodová zmrzlina za pár minút

Vložte zmrzlinovú zmes do zmrzlinovača a miešajte približne 30 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF