Pečivo bez hnetenia

Užite si prípravu pečiva bez hnetenia!

Zdá sa vám príprava pečiva bez hnetenia nemožná? Dovoľte nám, aby sme vám dokázali, že to ide. S našimi malými, chrumkavými žemličkami, ktoré sú hotové za asi 3 hodiny. Od prípravy surovín po chrumkavé zahryznutie. Môžete si ľubovoľne vybrať posýpku pre svoje žemle a tiež si sami zvoliť ich veľkosť. Recept je zároveň jednoduchým hrnčekovým receptom. Množstvá sú preto super jednoduché a pri pečení sa nemôže nič pokaziť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 1/4pohára vegánskeho jogurtu My používame mandľový jogurt, prípadne akýkoľvek iný vegánsky jogurt.
2šálky vody
1/2šálky mrkvy nastrúhanej
1 1/2šálky ovsených vločiek
4šálky múky typ 550
12 g čerstvého droždia
1PL cukru
1PL soli
1/2šálky slnečnicových semienok
1/4šálky maku
1/4šálky tekvicových semienok

Nutričné hodnoty

141 Kalórie
19 g Sacharidy
5 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte kvasnice

Vo veľkej miske zmiešajte vodu, cukor, šálku múky a droždie. Prikryte a nechajte 10 minút stáť.
Hotovo
2.

Pripravte si cesto

Pridáme múku, soľ, mrkvu, jogurt, ovsené vločky a veľkou lyžicou premiešame. Cesto posypeme makom, slnečnicovými a tekvicovými semienkami. Prikryjeme a necháme kysnúť 2 hodiny.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Upečte žemličky

Pomocou 2 polievkových lyžíc vytvarujte z cesta malé žemličky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Podľa toho, aké veľké rožky pečiete, z cesta pripravíte asi 10-18 kúskov. Preto uvádzame, že porcia je 1 rolka, ak je z cesta 15 roliek.
Recepty na šálky zvyčajne predpokladajú šálku na kávu s objemom 125-150 ml.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF