Punč s hruškami a jablkami

Zimný punč s chutným ovocím

Punč s hruškami a jablkami bude vrcholom tvojho najbližšieho zimného stretnutia so susedmi, s priateľmi a rodinou. Tento vianočný nápoj chutí vďaka škorici, amarettu a jablku naozaj sladko a zahreje zvonku aj zvnútra. Alkoholický punč vyzerá veľmi dekoratívne, keď sa ozdobí tyčinkou škorice. Čerstvé hrušky a jablká na ďalšie zahryznutie dokonale dopĺňajú tento recept. Tak čo, vysmädol si? Potom hneď vyskúšaj náš recept! A ak chceš okrem punču podávať aj klasické varené víno, aj na to máme ten správny recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 jablko
1 hruška
2ČL citrónovej šťavy
500 ml čerstvej jablkovej šťavy
400 ml bieleho vína
100 ml amaretta
1balíček vanilkového cukru
1ČL mletej škorice
4 tyčinky škorice

Nutričné hodnoty

201 Kalórie
31 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Jablká a hrušky umyte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky. Premiešajte s citrónovou šťavou.
Hotovo
2.

Zmiešajte punč

Pri nízkej teplote zohrievajte na miernom ohni približne 30 minút jablkovú šťavu, biele víno, amaretto, škoricu a vanilkový cukor. Punč nesmie vrieť.
Hotovo
3.

Pôžitok z punču

Kúsky jabĺk a hrušiek vložte do žiaruvzdornej nádoby a pridajte teplý punč.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF