Hruškový koláč s gorgonzolou

Hruškový koláč s gorgonzolou je menej sladký, nezvyčajný, ale je skutočným pôžitkom pre tých, ktorí majú radi kombináciu krémového syra a hrušiek. Vďaka svojmu spôsobu prípravy na slano je tento koláč dobrým spoločníkom nielen ku káve a čaju, ale môže byť aj chutným občerstvením kedykoľvek počas dňa. Do gorgonzolového koláča sa na získanie orechovej arómy pridávajú mandle. Nevieš si predstaviť túto kombináciu? Vyskúšaj ju!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 ml cmaru
100 ml rastlinného oleja
200 g hrušiek
125 g gorgonzoly
1 vajce
100 g mletých mandlí
25 g cukru
3ČL prášku do pečiva
1štipka soli
Pomôcky
obdĺžniková forma na pečenie

Nutričné hodnoty

230 Kalórie
7 g Sacharidy
19 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozohriatie rúry

Predhrejte rúru na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
2.

Príprava prísad

Hrušky ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky, gorgonzolu natrhajte na malé kúsky. Oboje zmiešajte s mandľami.
Hotovo
3.

Príprava cesta

Zo zvyšných prísad vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte zmes s gorgonzolou.
Hotovo
4.

Pečenie koláča

Vymastite formu a rovnomerne do nej rozložte cesto. Pečte približne 45 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Celý koláč je 10 porcií.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár