Punč s hruškami a jablkami
Super jednoduché
Zimný punč s chutným ovocím
Punč s hruškami a jablkami bude vrcholom tvojho najbližšieho zimného stretnutia so susedmi, s priateľmi a rodinou. Tento vianočný nápoj chutí vďaka škorici, amarettu a jablku naozaj sladko a zahreje zvonku aj zvnútra. Alkoholický punč vyzerá veľmi dekoratívne, keď sa ozdobí tyčinkou škorice. Čerstvé hrušky a jablká na ďalšie zahryznutie dokonale dopĺňajú tento recept. Tak čo, vysmädol si? Potom hneď vyskúšaj náš recept! A ak chceš okrem punču podávať aj klasické varené víno, aj na to máme ten správny recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 jablko | |
1 hruška | |
2ČL citrónovej šťavy | |
500 ml čerstvej jablkovej šťavy | |
400 ml bieleho vína | |
100 ml amaretta | |
1balíček vanilkového cukru | |
1ČL mletej škorice | |
4 tyčinky škorice |
Nutričné hodnoty
201
Kalórie
31 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava prísad
Jablká a hrušky umyte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky. Premiešajte s citrónovou šťavou.
Hotovo
2.
Zmiešajte punč
Pri nízkej teplote zohrievajte na miernom ohni približne 30 minút jablkovú šťavu, biele víno, amaretto, škoricu a vanilkový cukor. Punč nesmie vrieť.
Hotovo
3.
Pôžitok z punču
Kúsky jabĺk a hrušiek vložte do žiaruvzdornej nádoby a pridajte teplý punč.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.