Šťava z cvikly
Cviklová šťava má nielen krásnu farbu. Spolu si jablkami a zázvorom má tiež veľa dobrých zložiek, ktoré prospejú vám a vášmu imunitnému systému. Cvikla má napríklad veľmi nízky obsah kalórií, ale vysoký obsah vápnika, horčíka a železa, ako aj vitamínu C a kyseliny listovej. A zázvor je tiež plný vitamínov, pôsobí antibakteriálne a protizápalovo. Táto šťava je teda nielen lahodná, ale pomáha vám zostať zdravými. Máte chuť na ďalšie farebné nápoje? Pozrite sa na naše smoothies!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
3 čerstvaj cvikly | |
2 jablká | |
1 mrkva | |
1 citrón | |
20 g čerstvého zázvoru |
Pomôcky
1 Odšťavovač |
Nutričné hodnoty
194
Kalórie
38 g
Sacharidy
1 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Umyte cviklu, jablká a mrkvu. Jablká nakrájajte na štvrtiny a zbavte ich jadierok. Cviklu a mrkvu nakrájajte na väčšie kúsky. Olúpte zázvor. Vytlačte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.
Odšťavovanie
Vložte cviklu, jablko, mrkvu a zázvor do odšťavovača. Všetko to dochutíme citrónovou šťavou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.