Domáca hubová pomazánka
Hubová pomazánka je príjemne aromatická
Hubová nátierka je chutnou alternatívou k syrom, údeninám a podobne. Vďaka hríbom a šampiňónom je neuveriteľne aromatická a chutí nielen na chlebe. Tento krém môže skutočne zažiariť aj ako náplň do lístkového cesta. Sú dipy a nátierky typu “urob si sám” presne vaša záležitosť? Potom by ste určite mali vyskúšať náš hráškový dip a guacamole!
Suroviny
Vyberte počet porcií
20 g sušených hríbov | |
150 g šampiňónov | |
50 g masla | |
1 červená cibuľa | |
1 strúčik cesnaku | |
1 PL balzamikového octu | |
1 PL zeleninového vývaru | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
Equipment
Mixer |
Nutričné hodnoty
143
kalórie
6 g
sacharidy
11 g
tuky
4 g
bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Hríby vložte do vody na 60 minút tak, aby boli len zakryté.
Hotovo
2.
Suroviny nasekajte nadrobno
Šampiňóny očistite a nakrájajte nadrobno. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Hotovo
3.
Suroviny prevarte
Do panvice pridajte šampiňóny vrátane vody, balzamikového octu a suchého zeleninového vývaru a za stáleho miešania všetko priveďte do varu. Potom znížte teplotu na minimum a varte, kým sa tekutina nevyvarí a nevznikne krémová zmes.
Hotovo
4.
Zmes prevarte
Smotanu a zvyšné maslo rozmixujte v mixéri, kým nezískate jemnú nátierku. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.