Grilovaný syr halloumi

Halloumi v citrónovo-bazalkovej marináde

Náš obľúbený recept na grilovaný syr halloumi je marinovať ho v lahodnej a aromatickej citrónovo-bazalkovej marináde. Najlepšie je syr namarinovať deň vopred, aby sa všetky chute skutočne nasiakli. Potom ho už len položte na gril tak, aby ste mali na syre pekné grilovacie stopy, a dobú chuť! Chcete sa o halloumi dozvedieť viac? Potom si pozrite nášho veľkého sprievodcu: Halloumi syr je poklad z Grécka, zoznámte sa!

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g halloumi
1 citrón
1/2zväzku bazalky
4PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie
Pomôcky
Gril Halloumi môžete pripraviť aj na panvici.

Nutričné hodnoty

561 Kalórie
5 g Sacharidy
45 g Tuky
33 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte suroviny

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Bazalku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Z citrónov nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Halloumi nakrájajte na požadovaný tvar.
Hotovo
2.

Marinujte halloumi

Všetky ingrediencie vložte do uzatvoriteľného vrecka alebo vzduchotesnej misy, pridajte soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Marinujte aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
Hotovo
3.

Predhrejte gril

Gril predhrejte na 170 °C.
Hotovo
4.

Grilovaný syr halloumi

Halloumi položte na grilovací rošt a grilujte z oboch strán 3-5 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF