Limonáda: granátové jablko

Vyrobte si vlastnú limonádu z granátového jablka

Granátové jablko ako základ pre limonádu? Jednoznačne! Ako chutí? jedinečne, preto si chuť tejto limonády okamžite zamilujete. S trochou rozmarínu a citrónovej šťavy je táto limonáda skutočným zážitkom. A malý tip: domáca limonáda z granátového jablka chutí dobre sýtená aj nesýtená. Stačí ju len vyskúšať!

Prejsť na recept

Osvieženie v horúcom letnom dni, alebo lahodný nápoj v štýlovom pohári k vašej obľúbenej knihe? Limonáda z granátového jablka je odpoveďou na všetky túžby. Tento džús, pripravený z rubínovo červených zŕn plných šťavy, je skutočnou lahôdkou, ktorá poteší každý chuťový pohárik. Granátové jablko je však viac ako len chutný plod. Na jeho históriu, zaujímavé fakty a vplyv na zdravie sa pozrieme v nasledujúcich odsekoch.

História granátového jablka

Toto ovocie je známe už od dávnych čias, bolo vždy symbolom plodnosti, bohatstva a večného života. V mnohých kultúrach, od starovekého Egypta po Grécko, sa tento plod objavoval v umení, mýtoch a legendách. Aj dnes je granátové jablko považované za “superpotravinu”, čo je výraz používaný pre potraviny s vysokým obsahom výživných látok a zdravotnými výhodami.

Vplyv granátového jablka na zdravie

Granátové jablko nie je len chutné, ale aj mimoriadne zdravé. Je bohaté na antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom v tele, čím predchádzajú predčasnému starnutiu a rôznym chorobám. Štúdie tiež ukázali, že granátové jablko môže pomôcť znižovať vysoký krvný tlak a zlepšovať zdravie srdca. Okrem toho môže tento zázračný plod zlepšiť trávenie a podporiť imunitný systém.

Zaujímavosti o granátovom jablku

Viete, že granátové jablko je považované za plod rovnosti? V mnohých kultúrach sa verí, že obsahuje presne 613 zŕn, čo zodpovedá počtu príkazov v Tóre. Taktiež, tento plod je často používaný v tradičných liečebných metódach v Indii a na Blízkom východe.

Na záver, limonáda z granátového jablka je viac než len nápoj. Je to spojenie histórie, zdravotných výhod a lahodnej chuti. Takže ak ste ešte nevyskúšali túto rubínovú delikatesu, je najvyšší čas to napraviť!

Viac nápadov na zaujímavé limonády nájdete v našom archíve.

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 granátové jablko
2 citróny
400 ml šťavy z granátového jablka
1/2zväzku mäty
4vetvičky rozmarínu
1PL medu
1 l minerálnej vody

Nutričné hodnoty

99 Kalórie
22 g Sacharidy
0 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Z citrónov a z polovice granátového jablka vytlačte šťavu. Semienka z druhej polovice si odložte bokom. Mätu a rozmarín umyte a osušte.
Hotovo
2.

Nalejte si limonádu

Citrónovú šťavu a šťavu z granátového jablka dobre premiešajte s medom. Pridajte kocky ľadu, niekoľko semienok granátového jablka a lístky mäty a zalejte minerálnou vodou. Vychutnajte si v pohároch s rozmarínom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF