Grilovaný syr halloumi
Super jednoduché
Halloumi v citrónovo-bazalkovej marináde
Náš obľúbený recept na grilovaný syr halloumi je marinovať ho v lahodnej a aromatickej citrónovo-bazalkovej marináde. Najlepšie je syr namarinovať deň vopred, aby sa všetky chute skutočne nasiakli. Potom ho už len položte na gril tak, aby ste mali na syre pekné grilovacie stopy, a dobú chuť! Chcete sa o halloumi dozvedieť viac? Potom si pozrite nášho veľkého sprievodcu: Halloumi syr je poklad z Grécka, zoznámte sa!
Suroviny
Vyberte počet porcií
600 g halloumi | |
1 citrón | |
1/2zväzku bazalky | |
4PL olivového oleja | |
2 strúčiky cesnaku | |
soľ a korenie |
Pomôcky
Gril Halloumi môžete pripraviť aj na panvici. |
Nutričné hodnoty
561
Kalórie
5 g
Sacharidy
45 g
Tuky
33 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte suroviny
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Bazalku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Z citrónov nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Halloumi nakrájajte na požadovaný tvar.
Hotovo
2.
Marinujte halloumi
Všetky ingrediencie vložte do uzatvoriteľného vrecka alebo vzduchotesnej misy, pridajte soľ a korenie a všetko dobre premiešajte. Marinujte aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
Hotovo
3.
Predhrejte gril
Gril predhrejte na 170 °C.
Hotovo
4.
Grilovaný syr halloumi
Halloumi položte na grilovací rošt a grilujte z oboch strán 3-5 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.