Domáce mandľové maslo

Mandľové maslo je super chutné, vyskúšajte ho!

Mandľové maslo je skutočne všestranné. Či už na pečenie, do müsli alebo kaše, či jednoducho na pečivo: mandľové maslo sa hodí všade. Vedeli ste, že ho nemusíte kupovať v supermarkete za nie vždy prívetivú cenu? Môžete si ho ľahko vyrobiť sami doma. Potrebujete len mandle a naozaj výkonný mixér. My používame kuchynský robot Klarstein GrandPrix – ten mandle rozmixuje v okamihu. Poďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g mandlí
2ČL škorice voliteľné
2PL agávového sirupu alebo iného sladidla, nepovinné
Pomôcky
GrandPrix alebo iný vysoko výkonný mixér

Nutričné hodnoty

2609 Kalórie
40 g Sacharidy
224 g Tuky
84 g Bielkoviny

Postup

1.

Opražte mandle

Mandle pražte bez oleja na panvici na miernom ohni asi 5 minút, kým nie sú voňavé a mierne hnedé. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Mandle rozmixujte na pyré

Mandle nasypte do GrandPrix a v intervaloch ich rozmixujte na najvyššom stupni. Na začiatku stačia krátke intervaly 10-15 sekúnd. Medzi intervalmi stierajte hmotu zo stien stierkou. Ak zmes začne vytvárať pastu, intervaly môžete predĺžiť (približne 30-60 sekúnd).
Hotovo
3.

Mandľové maslo zjemnite

Keď máte jemnú a krémovú pastu (trvá to približne 10-15 intervalov), môžete ju zjemniť agávovým sirupom a škoricou. Opäť krátko premiešajte a vychutnajte si!
Hotovo

Poznámky

Ak chcete svetlé mandľové maslo, kúpte olúpané mandle alebo ich po opečení ošúpte. Vložíte ich do kuchynskej utierky a vyšúchajte.
Mandľové maslo vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe dva týždne.
Jedna porcia je celá nádoba mandľového masla.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF