Tofu nugetky z teplovzdušnej fritézy

Tofu nugetky si zamilujete

Tofu nugetky sú našim najobľúbenejším vegánskym snackom. V našej verzii sú mierne pikantné, super chrumkavé a vo vnútri príjemne krémové. Radi ich podávame s cibuľovým dipom. Pre milovníkov pikantného je ideálnym riešením servírovať tofu nugetky s omáčkou Sriracha. Túto pochúťku vysmážame v teplovzdušnej fritéze. Stačí ich postriekať trochou oleja, vďaka bude výsledok oveľa zdravší ako z bežnej fritézy. Recept, ktorý je plný výhod! Na čo ešte čakáte?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g tofu
100 g múky
150 g omáčky Sriracha prípadne inej vegánskej omáčky
1PL vody
1PL kukuričnej múky
1lyžička chilli v prášku
1lyžička kari korenia
1lyžička cesnakového prášku
1lyžička mletej papriky
50 g panko múky prípadne strúhanka
50 g kukuričných vločiek
3PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

72 Kalórie
9 g Sacharidy
3 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte tofu

Tofu osušte a nakrájajte na požadovanú veľkosť. Vložte ho do panvice teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie a smažte pri 200 °C 10 minút. Počas tohto času ho raz otočte.
Hotovo
2.

Prirpavte si „trojobal“

Hlboký tanier vysypte múkou. V druhom tanieri zmiešajte Srirachu so škrobom, vodou, chilli, cesnakom a mletou paprikou. Vo vrecku na mrazenie zľahka rozdrvte kukuričné vločky a spolu s múkou panko ich nasypte do tretieho hlbokého taniera.
Hotovo
3.

Nugetky obaľte

Kúsky tofu obaľte v múke, zmesi Sriracha a zmesi kukuričných vločiek.
Hotovo
4.

Smažíme!

Obalené tofu nugetky vložte do panvice teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie, potrite alebo postriekajte ich rastlinným olejom a vysmážajte pri 200 °C 15 minút. Nugetky otočte, opäť pridajte olej a fritujte ďalších 15 minút. Dobrú chuť!
Hotovo
 Uložiť ako PDF