Cuketové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Domáce cuketové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Cuketové hranolky sa perfektne hodia, ako maškrta na filmový večer. Sú však skvelé aj ako príloha. Hotové sú za menej ako hodinu a to, ako perfektne chrumkajú vás milo prekvapí. Postará sa o to špeciálny obal z múky panko, korenia a ak budete chcieť aj parmezánu. Ak chcete cuketové hranolky vegetariánske alebo vegánske, odporúčame vynechať parmezán alebo ho nahradiť vegánskym syrom. Mimochodom: Na tejto fotografii sme cuketové tyčinky podávali s našou vynikajúcou Baba Ganoush. Perfektná kombinácia!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 cukety
30 g panko múky prípadne strúhanky
3PL olivového oleja
1PL kukuričnej múky
1ČL cesnakového prášku
1PL mletej papriky
30 g parmezánu voliteľné
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

186 Kalórie
11 g Sacharidy
13 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Cuketu umyte a nakrájajte na hranolky. Vložte ich do misky a prikryte kuchynským papierom. Sušte približne 10 minút.
Hotovo
2.

Cuketu obaľte

Cuketu obalíme v škrobe. Potom zmiešame s olivovým olejom, panko, mletou paprikou, parmezánom, soľou a korením.
Hotovo
3.

Upečte hranolky

Hranolky vložíme do panvice teplovzdušnej fritézy a fritujeme pri teplote 200 °C približne 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Ak chcete, aby boli cuketové hranolky čo najchrumkavejšie, zabaľte cuketu po nakrájaní do kuchynskej rolky a nechajte ju tam 20 minút odkvapkať.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF