Mrkvové sweet chilli

Obľúbené sweet chilli s mrkvou z teplovzdušnej fritézy

Mrkva z fritézy je veľmi jednoduchá a prirodzene chutná príloha. Stačí trochu oleja, soli a korenia a môžete sa pustiť do vyprážania. Dá sa to však aj kreatívnejšie! Toto je náš vylepšený recept na mrkvu so sladkým chilli z teplovzdušnej fritézy. Mrkva sa nakrája na kúsky, zmieša s medom, olejom a chilli vločkami a potom sa pekne skaramelizuje v teplovzdušnej fritéze. Ideálna kombinácia sladkého a pikantného. Ste jej fanúšikom?

Mimochodom, ďalšie recepty z teplovzdušnej fritézy nájdete v našom archíve receptov. Stačí jeden klik a okamžite sa ocitnete vo svete zdravého vyprážania. Skúste naše recepty ešte dnes!

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g mrkvy
2PL medu
2ČL lyžičky chilli vločiek
2 strúčiky cesnaku
2PL olivového oleja
1/2zväzku petržlenovej vňate voliteľné, na podávanie
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

287 Kalórie
31 g Sacharidy
15 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kúsky. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Všetky prísady zmiešajte.
Hotovo
2.

Voilá, sweet chilli s mrkvou!

Mrkvu vložte do panvice teplovzdušnej fritézy a fritujte ju pri teplote 200 °C približne 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF