Cuketové hranolky z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Domáce cuketové hranolky z teplovzdušnej fritézy
Cuketové hranolky sa perfektne hodia, ako maškrta na filmový večer. Sú však skvelé aj ako príloha. Hotové sú za menej ako hodinu a to, ako perfektne chrumkajú vás milo prekvapí. Postará sa o to špeciálny obal z múky panko, korenia a ak budete chcieť aj parmezánu. Ak chcete cuketové hranolky vegetariánske alebo vegánske, odporúčame vynechať parmezán alebo ho nahradiť vegánskym syrom. Mimochodom: Na tejto fotografii sme cuketové tyčinky podávali s našou vynikajúcou Baba Ganoush. Perfektná kombinácia!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 cukety | |
30 g panko múky prípadne strúhanky | |
3PL olivového oleja | |
1PL kukuričnej múky | |
1ČL cesnakového prášku | |
1PL mletej papriky | |
30 g parmezánu voliteľné | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
186
Kalórie
11 g
Sacharidy
13 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Cuketu umyte a nakrájajte na hranolky. Vložte ich do misky a prikryte kuchynským papierom. Sušte približne 10 minút.
Hotovo
2.
Cuketu obaľte
Cuketu obalíme v škrobe. Potom zmiešame s olivovým olejom, panko, mletou paprikou, parmezánom, soľou a korením.
Hotovo
3.
Upečte hranolky
Hranolky vložíme do panvice teplovzdušnej fritézy a fritujeme pri teplote 200 °C približne 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Ak chcete, aby boli cuketové hranolky čo najchrumkavejšie, zabaľte cuketu po nakrájaní do kuchynskej rolky a nechajte ju tam 20 minút odkvapkať.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.