Cibuľový dip

Domáci cibuľový dip

Vegánsky cibuľový dip: Vďaka základu z bielej fazule a chuti z cibule a rozmarínu je jednoducho úžasný. Neveríte? Potom vám odporúčame vyskúšať náš rýchly a jednoduchý recept. Dip je skvelý do bufetu, na namáčanie si čerstvej bagety alebo s našimi vegánskymi tofu nugetkami! Navyše je hotový za menej ako 30 minút a môžu ho jesť všetci. Dostatočný dôvod na to, aby ste ho vyskúšali, nemyslíte?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1PL olivového oleja
1PL hnedého cukru
1plechovka bielej fazule
1 limetka
1ČL cibuľového prášku
1/2zväzku petržlenovej vňate
3vetvičky rozmarínu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľne
alebo Mixér

Nutričné hodnoty

274 Kalórie
33 g Sacharidy
11 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Osmažte cibuľu

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pomaly ich smažte na panvici s 1 PL olivového oleja na miernom ohni, približne 20 minút. Posledných 5 minút pridajte hnedý cukor.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Petržlenovú vňať a rozmarín umyte. Z vetvičky rozmarínu odtrhnite lístky. Oboje najemno nasekajte v prístroji GrandPrix alebo ručne. Fazuľu nechajte odkvapkať. Z limetky vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru.
Hotovo
3.

Zmiešajte dip

Pridajte fazuľu, zvyšný olivový olej, limetkovú šťavu a kôru, cibuľový prášok, soľ a korenie a rozmixujte v GrandPrix na rýchlosti 10 počas 20 sekúnd alebo na najvyššom stupni. Pridajte cibuľu a cesnak, znova rozmixujte a dochuťte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF