Maslové sušienky s jedlými kvetmi

Elegantné maslové sušienky

Sme zamilovaní do maslových sušienok s jedlými kvetmi! Upiekli sme maslové sušienky a na ich ozdobenie použili jedlé kvety. Nielenže vyzerajú veľmi roztomilo, ale aj výborne chutia. Existujú dva rôzne spôsoby – oba vám samozrejme radi ukážeme! Buď kvety na sušienky uložíte a upečiete ich spolu so sušienkami alebo sušienky najprv upečiete a potom na ne pripevníte kvety pomocou bielka. Nezáleží na tom, ktorý postup uprednostníte, tie malé dobroty vyzerajú vždy pôsobivo!

Suroviny

Vyberte počet porcií
1porcia sušienkového cesta
30-40 jedlých kvetov
V prípade metódy 2
1 Bielko
Pomôcky
Valček
1 Vykrajovač na sušienky podľa vlastného výberu

Nutričné hodnoty

99 Kalórie
40 g Sacharidy
6 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte cesto

Pripravte sušienkové cesto nášho receptu a rozvaľkajte ho.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 175 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Metóda 1

Kvety poukladajte na cesto tak, aby sa neprekrývali a mali medzi sebou trochu priestoru. Cesto s kvetmi prikryte papierom na pečenie a valčekom ich jemne rozvaľkajte, až kým sa kvety dostatočne nepritlačia na cesto. Vykrojte sušienky, položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 10 minút. Sušienky musia mať zlatohnedú farbu.
Hotovo
4.

Postup 2

Sušienky vyklopíme, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút dozlatista. Natrieme ich tenkou vrstvou bielka a navrch položíme kvety.
Hotovo

Poznámky

Z cesta pripravíte asi 30-40 sušienok, podľa veľkosti formičiek. Jedna porcia je jedna sušienka.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF