Bavorské syrové špecle
Super jednoduché
Käsespätzle to sú bavorské syrové špecle
Käsespätzle, teda Bavorské syrové špecle. Nám sa už aj zbiehajú slinky, čo vám? Náš recept je super jednoduchý a extrémne rýchly. Môžete použiť kupované špecle, nie je tom nič zlé naviac príprava bude ešte rýchlejšia. Ak však máte čas a chuť na skutočne jedinečný zážitok, spravte si domáce špecle. So syrom a opraženou cibuľkou je to doslova výlet do gastro rajskej záhrady.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g špeclí | |
100 g pečenej cibule | |
250 g horského syra | |
250 g ementálu | |
1zväzok pažítky | |
1PL prepusteného masla | |
1ČL muškátového orieška | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
800
Kalórie
44 g
Sacharidy
47 g
Tuky
46 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Nastrúhajte syr a uvarte špecle podľa návodu na obale. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte ju na tenké kolieska.
Hotovo
2.
Roztopte syr
Scedíme špecle, pričom si ponecháme asi 3 PL vody z varenia. Na panvici rozpustite maslo a krátko na ňom opečte špecle. Pridáme nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a korenie a miešame, kým sa syr nerozpustí a nebude „ťahavý“. Podávame s opečenou cibuľkou a pažítkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.