Bavorské syrové špecle

Käsespätzle to sú bavorské syrové špecle

Käsespätzle, teda Bavorské syrové špecle. Nám sa už aj zbiehajú slinky, čo vám? Náš recept je super jednoduchý a extrémne rýchly. Môžete použiť kupované špecle, nie je tom nič zlé naviac príprava bude ešte rýchlejšia. Ak však máte čas a chuť na skutočne jedinečný zážitok, spravte si domáce špecle. So syrom a opraženou cibuľkou je to doslova výlet do gastro rajskej záhrady.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g špeclí
100 g pečenej cibule
250 g horského syra
250 g ementálu
1zväzok pažítky
1PL prepusteného masla
1ČL muškátového orieška
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

800 Kalórie
44 g Sacharidy
47 g Tuky
46 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Nastrúhajte syr a uvarte špecle podľa návodu na obale. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte ju na tenké kolieska.
Hotovo
2.

Roztopte syr

Scedíme špecle, pričom si ponecháme asi 3 PL vody z varenia. Na panvici rozpustite maslo a krátko na ňom opečte špecle. Pridáme nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a korenie a miešame, kým sa syr nerozpustí a nebude „ťahavý“. Podávame s opečenou cibuľkou a pažítkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF