Slivkový koláč s mrveničkou

Domáci slivkový koláč s mrveničkou

Slivkový koláč s mrveničkou nikdy nevyberajte z plechu. Vždy ho naservírujte priamo tak, ako ste ho piekli. Je to totiž lahôdka, ktorej nie je nikdy dosť. Teda, ak sa rozhodnete časť koláča odložiť, určite vám bude chýbať. Preto ho ani nepečte v ma,lom množstve. Slivky nakupujte na kilogramy a všetky ich spracujte. My sme túto klasiku trošišku vylepšili tým, že sme do mrveničky pridali mleté mandle. Orechová chuť sa dokonale hodí k tejto jesennej klasike!

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg sliviek
250 g masla
200 g cukru
1balenie vanilkového cukru
5 vajec
360 g múky
3ČL prášku do pečiva
1štipka soli
Na drobenku
200 g cukru
250 g múky
100 g mletých mandlí
200 g masla
2ČL škorice
Pômocky
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

426 Kalórie
48 g Sacharidy
23 g Tuky
6 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava sliviek

Slivky umyte, zbavte jadierok a rozštvrťte.
Hotovo
2.

Vymiešajte cesto

Maslo nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Všetky prísady na cesto vymiešajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom do hladka a rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch rozložte slivky.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Mrvenička

Všetky prísady na mrveničku ručne zmiešajte a zmes rozotrite na slivky. Koláč pečte približne 40 minút.
Hotovo
 Uložiť ako PDF