Dip z medvedieho cesnaku
Super jednoduché
Dip z medvedieho cesnaku je jedným z našich absolútne najobľúbenejších jarných jedál. Medvedí cesnak má sezónu približne od konca marca do začiatku mája a je výrazne aromatický. O to dôležitejšie je, aby sme túto pochúťku využili v mimoriadne jednoduchom a rýchlom dipe. Pripravíme ho nízkotučný z tvarohu a s trochou smotanového syra. Prípadne môžete použiť jogurt, kyslú smotanu alebo mascarpone.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
1zväzok medvedieho cesnaku | |
300 g odtučneného tvarohu | |
100 g čerstvého syra | |
1 bio citrón | |
1lyžica olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Mixér |
Nutričné hodnoty
101
Kalórie
3 g
Sacharidy
7 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Medvedí cesnak umyte, osušte a nasekajte nahrubo. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte polovicu šťavy.
Hotovo
2.
Zmiešajte dip
Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota alebo mixéra a na najvyššom stupni ich mixujte asi 1 minútu, kým nevznikne krémový dip. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.