Dip z medvedieho cesnaku

Dip z medvedieho cesnaku je jedným z našich absolútne najobľúbenejších jarných jedál. Medvedí cesnak má sezónu približne od konca marca do začiatku mája a je výrazne aromatický. O to dôležitejšie je, aby sme túto pochúťku využili v mimoriadne jednoduchom a rýchlom dipe. Pripravíme ho nízkotučný z tvarohu a s trochou smotanového syra. Prípadne môžete použiť jogurt, kyslú smotanu alebo mascarpone.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1zväzok medvedieho cesnaku
300 g odtučneného tvarohu
100 g čerstvého syra
1 bio citrón
1lyžica olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér

Nutričné hodnoty

101 Kalórie
3 g Sacharidy
7 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Medvedí cesnak umyte, osušte a nasekajte nahrubo. Citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru a vytlačte polovicu šťavy.
Hotovo
2.

Zmiešajte dip

Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota alebo mixéra a na najvyššom stupni ich mixujte asi 1 minútu, kým nevznikne krémový dip. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár