domáca zmrzlina je o kreativite

Domáca zmrzlina: vaše vlastné osvieženie

Zmrzlina je súčasťou leta – ale môže byť skutočnou kalorickou bombou. Pozitívne je, že trendy smerujú k zdravej zmrzline. Aj my vám ukážeme pestré nízkokalorické kombinácie, s ktorými sa zo sladkého hriechu stane ľahké osvieženie. Domáca zmrzlina je proste úžasná.

Variácie zmrzliny – čo sa ukrýva v rôznych príchutiach?

Ingrediencie sú alfou a omegou prípravy chladného osvieženia. Najmä v prípade potravinových intolerancií, ako je laktózová alebo fruktózová intolerancia, je lepšie presne poznať zloženie. Aj vegáni si môžu byť pri príprave zmrzliny vo vlastnej kuchyni istí, že v ich výtvoroch skutočne nie sú žiadne živočíšne produkty. Vo vašej vlastnej tvorbe sa kreativite medze nekladú.

Domáca zmrzlina má menej kalórií

Domáca zmrzlina

Zmrzlina je letným dezertom. Ovocné, krémové, s orechmi alebo čokoládovými hoblinkami – s toľkými druhmi si nájde každý to svoje. Zmrzlina poskytuje v letných horúčavách osviežujúce ochladenie. Talianska klasika pozostáva z najmenej 10 % mlieka a obsahuje 90 gramov vaječných žĺtkov na liter. Mliečna zmrzlina obsahuje ešte viac mlieka a je tiež doplnená ovocnou dužinou alebo príchuťami. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami, napríklad zmrzlinou matcha so sušenými malinami. Domáca zmrzlina je úplne vaša!

Mrazený jogurt

Mrazený jogurt je trendom, ktorý vám zlepší náladu! Skladá sa hlavne z jogurtu, je vegánsky a bez laktózy so sójovým jogurtom ako alternatívou. Keďže smotanu nahrádza mlieko, táto zmrzlina je ďalším superzdravým výtvorom s nízkym obsahom tuku. So sójovým alebo mandľovým mliekom je dokonca aj mrazený jogurt bezlaktózový. Vyskúšajte náš osviežujúci, krémový, ľahký mrazený sójový jogurt.

Sorbet a Granita

Granity – ovocné bomby s jemnozrnnou krištáľovou zmrzlinou alebo krémovými, ovocnými sorbetmi sú ideálne pre vegánov, ľudí s intoleranciou laktózy alebo pre ľudí, ktorí dbajú na svoju postavu. Tieto varianty zmrzliny sú nielen alternatívami klasickej mliečnej zmrzliny bez laktózy, ale aj nízkokalorické. Sicílska špecialita granita pozostáva zo 40 až 50 % pasírovaného ovocia, 20 % cukru a jemného granulovaného krištáľového ľadu. Ak máte radi štipľavo-kyslé a bylinkovo-čerstvé chute, náš citrónový a bazalkový sorbet je pre vás to pravé.

Sorbet z cmaru a melónu

Vodný melón je v lete úžasným osviežením – ovocným, ľahkým a nie príliš sladkým! V obzvlášť horúcich dňoch môžete zo základných prísad vodného melónu a cmaru vykúzliť lahodný sorbet. Ak máte zmrzlinovač, osviežujúci sorbet vyčaríte za malú chvíľu.

Buďte kreatívni – domáca zmrzlina vám dovolí všetko

Zmrzlinu môžete nielen dochutiť jednotlivými ingredienciami, ale ju aj kombinovať so širokou paletou pochúťok. Rafinované kombinácie sú trendy a kombinácie teplej a studenej sú nadčasovou klasikou. Krémový, chladný mrazený jogurt rýchlo pripravíte v prístroji na výrobu ľadu. Vrcholom je poleva: sladké jahody, sušienky Oreo, Goji bobule, orechy alebo ovocné pyré. To isté platí pre krémový ovocný sorbet alebo jemnozrnné granity: exotické sladké mango alebo štipľavý citrón – popusťte uzdu svojej fantázií.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!