After-Eight zmrzlina zo zmrzlinovača

Mäta a čokoláda sú úžasným chuťovým zážitkom. Presne preto je naša zmrzlina After-Eight výnimočná. S čerstvou mätou a pravou čokoládou After Eight je táto zmrzlina čokoládovo-bylinková a mätová zároveň. A pôsobivá je aj zelenkastá farba s lahodnými čokoládovými kúskami – po celý rok! Vyskúšajte náš recept na mätovú zmrzlinu After-Eight už teraz!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 vetvičky čerstvá mäta
80 g cukor
400 g šľahačka
4 žĺtky
Spotrebiče a pomocníci
Zmrzlinovač
Mixér
Jemné sítko

Nutričné hodnoty

269 kalórií
23 g sacharidov
18 g tukov
3 g bielkovín

Postup

1.

Pripravte si mätu

Mätu umyte a osušte. Zmiešajte v mixéri s polovicou cukru.
Hotovo
2.

Zohrejte

V hrnci zohrejeme smotanu a pridáme mätový cukor, necháme 10 minút postáť na najnižšom stupni a prepasírujeme cez jemné sitko.
Hotovo
3.

Šľaháme do peny a vychladíme

Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a za stáleho miešania pridáme mätový krém. Zmrzlinovú hmotu šľaháme vo vodnom kúpeli asi 10 minút do krémova, potom 30 minút chladíme.
Hotovo
4.

Nasekajte nahrubo

Tyčinky After Eight nahrubo nasekajte a nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.

Všetko v zmrzlinovači

Zmrzlinovú hmotu dáme do zmrzlinovača na cca 30 minút, kúsky After-Eight vložíme krátko pred koncom do bežiaceho stroja a priklopíme.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Značky

Pridajte komentár