Citrónovo-bazalkový sorbet

Citrónovo-bazalkový sorbet je našou odpoveďou na chladenú nudu. Pikantný a kyslý citrón v kombinácii s čerstvou bazalkou má za následok chuťovú explóziu, akú ste určite ešte nikdy nezažili. Vďaka vyšľahanému bielku je sorbet stále krémový a vzdušný. Váš farebný letný sorbet, podávaný v obalených polovičkách citróna, bude skutočným lákadlom.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
3 citróny ideálne v bio kvalite
200 ml vody
1zväzok bazalky
130 g cukru
1 bielok
Pomocníci
Zmrzlinovač
Mixér

Nutričné hodnoty

298 kalórie
69 g sacharidy
1 g tuky
4 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte citrónovú vodu

Uvarte v hrnci vodu s cukrom a nechajte asi dve minúty vrieť. Neošetrené citróny obarte vodou a nastrúhajte do vody trochu kôry. Tekutinu nechajte v chladničke poriadne vychladiť.
Hotovo
2.

Dokončite zmrzlinovú hmotu

Medzitým natrhajte lístky bazalky, umyte ich a utrite kuchynskými utierkami. Zmes spolu so šťavou z citrónu rozmixujte. Teraz vyšľahajte bielka a opatrne ich primiešajte do bazalkovo- citrónovej zmesi.
Hotovo
3.

Zmrazte zmrzlinu

Nakoniec dajte zmes na 20 minút do zmrzlinovača a nechajte zamrznúť.
Hotovo
4.

Podávajte

Polovice citrónov úplne zbavte dužiny a pridajte kopček z citrónovo-bazalkového sorbetu. Nakoniec už len ozdobte voňavou bazalkou a ľadové osvieženie je hotové.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár