Grilovaná husacia pečeň s jablkami

Grilovaná husacia pečeň s jablkami: Kulinársky zážitok pre gurmánov

Husacia pečeň s jablkami – jedno z najluxusnejších a najchutnejších jedál, ktoré môžete pripraviť pre svojich blízkych alebo hostí. Táto kombinácia tradičnej husacej pečene s jemnou sladkosťou jabĺk vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá zanecháva nezabudnuteľný dojem na každom gurmánovi. Samozrejme, najlepšia je domáca, preto hľadajte vo svojom okolí súkromného chovateľa.

Prejsť na recept

Husacia pečeň je výnimočné mäso, ktoré si počas prípravy zaslúži špeciálnu pozornosť. Ako ju správne ugrilovať? Dôležitým trikom je, že panvica musí byť dobre rozohriata. Pečeň môžete opiecť na sucho, alebo pre ozvláštnenie chuti môžete najprv rozpustiť maslo, na ktorom následne pečeň opečiete.

Jablká – ideálny spoločník husacej pečene

Jablká dodávajú husacej pečeni potrebnú sviežosť a kontrast. Ich jemná sladkosť perfektne dopĺňa bohatú a výraznú chuť husacej pečene. A keď sa tieto dve zložky spoja na grile, vznikne skutočné kulinárske dielo. Preto odporúčame jablká opekať spolu s pečeňou, aby sa chute čo najviac a najlepšie prepojili.

Premýšľate čím doplniť vaše gurmánske menu? Navštívte náš archív receptov, kde je skutočne štedrá porcia inšpirácie. Inšpirovať sa tiež môžete v našom článku Husacie hody sú stále populárnejšou tradíciou.

Vyberte sa na cestu skutočných gurmánov

Aby ste počas prípravy pečene nenarazili na žiaden problém, ubezpečte sa, že máte všetkých potrebných pomocníkov do kuchyne. Ostrý nôž, dosku na krájanie, či vhodnú panvicu. Pripraviť husaciu pečeň nie je náročné, no vzhľadom na krehkosť tohto mäsa si grilovanie vyžaduje vaše plné sústredenie. To zahŕňa  aj rýchle reagovanie. Ak sú plátky pečene tenšie, môžu byť opečené rýchlejšie, než odporúčame v recepte.

Grilovaná husacia pečeň s jablkami je jedlom, ktoré poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj oči. Je to dokonalá kombinácia tradičných chutí, ktorá vás prenesie do sveta gurmánskych zážitkov. Neváhajte a pustite sa do prípravy tohto výnimočného jedla. Vďaka našim tipom a trikom bude vaša husacia pečeň s jablkami vždy dokonalá. Užite si ju na krásne chrumkavom opečenej bielej bagete.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g husacej pečene
1 jablko
1 francúzska bageta
1 PL masla
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

526 Kalórie
39 g Sacharidy
28 g Tuky
27 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte pečeň a jablká

Husaciu pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou, vyčistite a nakrájajte na približne 2 cm hrubé plátky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Z jablka vykrojte jadrovník a pokrájajte ho na plátky.
Hotovo
2.

Grilujte husaciu pečeň

Na panvici rozpustite maslo. Na rozpustené maslo poukladajte plátky pečene. Z každej strany opekajte 2 minúty. Spolu s pečeňou ugrilujte tiež nakrájané jablká.
Hotovo
3.

Servírujte

Opečenú husaciu pečeň a jablká naaranžujte na opečenú bagetu. Môžete okamžite podávať.
Hotovo

Poznámky

Počas krájania pečene si namáčajte nôž do horúcej vody.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín na jednu porciu. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF