Kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Marinované kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy: Neskutočne šťavnaté!
Tento recept nie je žiadnym prekvapením. Je to klasika, povinná výbava v kuchárskom zápisníku. Kuracie prsia z teplovzdušnej fritézy sú šťavnaté vo vnútri, príjemne opečené na povrchu. Recept je super čistý, keďže nezašpiníte panvicu ani sporák.
Náš tip je paprikovo cesnaková marináda. Je to však na vás. Či už použijete kúpenú zmes korenín alebo si pripravíte vlastnú dôležitý je ten gurmánsky pocit od prvého po posledné sústo. Buďte kreatívni a pripravte si ku kuracím prsiam malý šalát alebo aj niekoľko zemiakových hranolčekov. Takmer slávnostný obed máte v hotový v okamihu.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 kuracie prsia | |
2 strúčiky cesnaku | |
3lyžičky sladkej mletej papriky | |
1lyžička pálivej papriky v prášku alebo chilli | |
1lyžička sušeného tymiánu | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
2lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
431
Kalórie
7 g
Sacharidy
21 g
Tuky
52 g
Bielkoviny
Postup
1.
Prirpavte marinádu
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Marinádu pripravte zmiešaním všetkých ingrediencií okrem kuracích pŕs.
Hotovo
2.
Marinujte kuracie prsia
Kuracie prsia opláchnite v studenej vode a osušte papierovou kuchynskou osuškou. Vložte ich do marinády na niekoľko hodín, ideálne celú noc.
Hotovo
3.
Vysmážajte
Do panvice teplovzdušnej fritézy vložte namarinované kuracie prsia a smažte pri 180 °C približne 10 minút. Môžete hneď servírovať!
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.