Cibuľový dip
Super jednoduché
Domáci cibuľový dip
Vegánsky cibuľový dip: Vďaka základu z bielej fazule a chuti z cibule a rozmarínu je jednoducho úžasný. Neveríte? Potom vám odporúčame vyskúšať náš rýchly a jednoduchý recept. Dip je skvelý do bufetu, na namáčanie si čerstvej bagety alebo s našimi vegánskymi tofu nugetkami! Navyše je hotový za menej ako 30 minút a môžu ho jesť všetci. Dostatočný dôvod na to, aby ste ho vyskúšali, nemyslíte?
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 cibule | |
1 strúčik cesnaku | |
1PL olivového oleja | |
1PL hnedého cukru | |
1plechovka bielej fazule | |
1 limetka | |
1ČL cibuľového prášku | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
3vetvičky rozmarínu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľne | |
alebo Mixér |
Nutričné hodnoty
274
Kalórie
33 g
Sacharidy
11 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Osmažte cibuľu
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Pomaly ich smažte na panvici s 1 PL olivového oleja na miernom ohni, približne 20 minút. Posledných 5 minút pridajte hnedý cukor.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Petržlenovú vňať a rozmarín umyte. Z vetvičky rozmarínu odtrhnite lístky. Oboje najemno nasekajte v prístroji GrandPrix alebo ručne. Fazuľu nechajte odkvapkať. Z limetky vytlačte šťavu a nastrúhajte kôru.
Hotovo
3.
Zmiešajte dip
Pridajte fazuľu, zvyšný olivový olej, limetkovú šťavu a kôru, cibuľový prášok, soľ a korenie a rozmixujte v GrandPrix na rýchlosti 10 počas 20 sekúnd alebo na najvyššom stupni. Pridajte cibuľu a cesnak, znova rozmixujte a dochuťte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.