Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner

Saláma lyoner obohatí váš šalát

Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner je bavorská klasika, ktorá výborne chutí ako desiata, tak na pivnej slávnosti v záhrade, ale aj na obed či večeru. Tento chutný a výdatný šalát sa skrátka hodí na každú príležitosť. Aj preto, že je veľmi jednoduchý na prípravu. Klasický salámový šalát sa pripravuje z lyonskej lahôdkovej salámy. Pridáme cibuľu, uhorky a lahodný dresing. Ak ho chcete odľahčiť, pridajte niekoľko reďkoviek a petržlenovú vňať. Servírujte ako prílohu alebo s praclíkom, či s krajcom chleba. Dobrú chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g Lyonerskej lahôdkovej salámy
1/2 cibule
150 g uhoriek
1zväzok pažítky
4PL bieleho vínneho octu
4PL rastlinného oleja
1PL sladkej horčice
1PL cukru
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Kuchynský robot / Kuchynský robot so sekáčikom voliteľné

Nutričné hodnoty

420 Kalórie
8 g Sacharidy
37 g Tuky
14 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Lyoner ošúpte nakrájajte na tenké pásiky alebo plátky prípadne kocky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na plátky. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
Hotovo
2.

Zmiešajte šalát

Všetky prísady dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením. Pred podávaním nechajte odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Hotovo

Poznámky

Pripravte si šalát podľa vlstnej chuti. Mnohí ľudia majú radi v šaláte trochu syra. Čo tak trochu goudy?
Šalát môžete ozvláštniť aj netradičným olejom alebo octom.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF