Zapekané Gnocchi
Super jednoduché
Jednoduché, rýchle a super chutné! Zapekané gnocchi
Zapekané gnocchi sú skutočnou záchranou, keď sa vám po práci nechce variť, ale napriek tomu potrebujete teplú večeru. Všetky ingrediencie dajte do zapekacej misy, upečte dozlatista a môžete vychutnávať – takto jednoduchý tento recept je. Môžete použiť gnocchi kúpené v obchode alebo domáce. Na paradajkovú omáčku odporúčame náš recept! Áno, je to omáčka na pizzu, ale je výborná aj na cestoviny. Dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g Gnocchi | |
1porcia paradajkovej omáčky alebo pretlak z paradajok | |
100 g slaniny | |
1 cibuľa | |
1 strúčik cesnaku | |
1/2zväzku čerstvého bazalky | |
100 g Gouda syra prípadne ementál |
Pomôcky
Zapekacia misa |
Nutričné hodnoty
717
Kalórie
77 g
Sacharidy
29 g
Tuky
31 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Slaninu nakrájajte na približne 0,5 cm tenké pásiky. Bazalku umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Opečte slaninu
Slaninu smažte, bez pridania tuku, na panvici na miernom ohni približne 20 minút. Po 10 minútach pridajte cibuľu a slaninu. Po uplynutí času pridajte paradajkovú omáčku a všetko dobre premiešajte. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.
Pripravte rúru
Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
4.
Zapekané Gnocchi
Zmiešajte Gnocchi a omáčku, zmes vložte do zapekacej misy a posypte strúhaným syrom. Pečte približne 30 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.