Batátové placky
Super jednoduché
Oslaďte si život – batátové placky
Sladké zemiakové placky sú geniálne. Či už teplé alebo studené, ako hlavný chod alebo snack: Tieto malé pochúťky sú vždy vynikajúce. Okrem toho ich pripravíte jednoducho a rýchlo. Sladké zemiakové placky najradšej smažíme na panvici na troche rastlinného oleja. Ak chcete znížiť množstvo tuku na minimum, môžete ich upiecť v teplovzdušnej fritéze. Nebojte sa, aj takto budú chrumkavé. Samozrejme, je to len na vás! Mimochodom, tieto malé kúsky sú vegánske. Odporúčame k nim našu vegánsku kyslú smotanu alebo vegánsku cesnakovú omáčku. Spolu sú jednoducho jedna báseň.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g sladkých zemiakov | |
1 voskový zemiak | |
2 mrkvy | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
2PL mletých ľanových semienok | |
5PL vody | |
3PL zemiakového škrobu | |
1/2zväzku petržlenu | |
2ČL morskej soli | |
1ČL kari | |
1ČL mletej papriky | |
3lyžice rastlinného oleja | |
Soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
312
Kalórie
47 g
Sacharidy
10 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Ošúpte zemiaky, cibuľu, cesnak a mrkvu. Všetko nastrúhajte na jemno. Zmiešajte mleté ľanové semienko s vodou a vložte do chladničky. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno (časť petržlenu si odložte na ozdobu).
Hotovo
2.
Sušenie zeleniny
Zeleninu posypte soľou a nechajte 10 minút odstáť. Potom ju vložte do čistej utierky a dôkladne osušte.
Hotovo
3.
Spravte placky
Zeleninu zmiešajte s ľanovým semienkom, škrobom a koreninami a vytvarujte z nej placky rovnakej veľkosti. Zľahka ich sploštite v ruke.
Hotovo
4.
Vyprážajte placky
Rozpáľte panvicu a dajte do nej trochu rastlinného oleja. Placky postupne smažte, kým nie sú zlatisté z oboch strán.
Hotovo