Domáce pesto z červenej repy
Super jednoduché
Je niečo lepšie ako domáce pesto?!
Domáce pesto z červenej repy je rýchle, chutí veľmi lahodne a premení vaše cestoviny na ružový chuťový zážitok. Dokonca aj malí zeleninoví odmietavci si myslia, že je to naozaj dobré. Recept je vhodný aj na prípravu predprípravu a neskoršie použitie. Existuje teda mnoho dôvodov, prečo si túto ružovú pochúťku vyskúšať. Pesto z červenej repy rozhodne patrí k našim jesenným hitom.
Suroviny
Vyberte počet porcií
500 g červenej repy predvarenej | |
100 ml olivového oleja | |
50 g vlašských orechov | |
3 strúčiky cesnaku | |
2vetvičky rozmarínu | |
50 g parmezánu uistite sa, že je vegetariánsky alebo vegánsky | |
1lyžička citrónovej šťavy | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľne | |
alebo mixér |
Nutričné hodnoty
203
Kalórie
7 g
Sacharidy
17 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Vlašské orechy pražíme na panvici bez pridania oleja približne 5 minút. Nastrúhame parmezán. Cesnak ošúpeme. Rozmarín umyjeme osušíme a odtrhneme lístky od stonky.
Hotovo
2.
Pesto rozmixujte
Všetky ingrediencie na pesto z červenej repy vložíme do výkonného mixéra (my používame kuchynský robot GrandPrix) a mixujeme 30 sekúnd na najvyššom stupni. V prípade potreby dochutíme ešte olivovým olejom, soľou a korením. Pesto uchovávané vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste vydrží až 4 dni.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pri nákupe parmezánu hľadajte vegetariánske alebo vegánske varianty, ak je to potrebné na prispôsobenie tohto receptu vašej strave.