Domáce pesto z červenej repy

Je niečo lepšie ako domáce pesto?!

Domáce pesto z červenej repy je rýchle, chutí veľmi lahodne a premení vaše cestoviny na ružový chuťový zážitok. Dokonca aj malí zeleninoví odmietavci si myslia, že je to naozaj dobré. Recept je vhodný aj na prípravu predprípravu a neskoršie použitie. Existuje teda mnoho dôvodov, prečo si túto ružovú pochúťku vyskúšať. Pesto z červenej repy rozhodne patrí k našim jesenným hitom.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g červenej repy predvarenej
100 ml olivového oleja
50 g vlašských orechov
3 strúčiky cesnaku
2vetvičky rozmarínu
50 g parmezánu uistite sa, že je vegetariánsky alebo vegánsky
1lyžička citrónovej šťavy
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľne
alebo mixér

Nutričné hodnoty

203 Kalórie
7 g Sacharidy
17 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Vlašské orechy pražíme na panvici bez pridania oleja približne 5 minút. Nastrúhame parmezán. Cesnak ošúpeme. Rozmarín umyjeme osušíme a odtrhneme lístky od stonky.
Hotovo
2.

Pesto rozmixujte

Všetky ingrediencie na pesto z červenej repy vložíme do výkonného mixéra (my používame kuchynský robot GrandPrix) a mixujeme 30 sekúnd na najvyššom stupni. V prípade potreby dochutíme ešte olivovým olejom, soľou a korením. Pesto uchovávané vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste vydrží až 4 dni.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pri nákupe parmezánu hľadajte vegetariánske alebo vegánske varianty, ak je to potrebné na prispôsobenie tohto receptu vašej strave.
 Uložiť ako PDF