Potopený jablkový koláč
Potopený jablkový koláč nám pripomína útulné návštevy u starej mamy. Aj vám? Potom prichádza váš nový obľúbený recept. Pretože v našej domácej kuchyni pečieme nespornú klasiku a jablká vylepšujeme trochou škorice a citrónovej šťavy. Pri ukladaní jabĺk dbajte na to, aby ste ich dobre vtlačili do cesta. Veľa zábavy pri pečení!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
5 veľkých jabĺk | |
1 citrón | |
2lyžičky škorice | |
200 g margarínu | |
6 vajec | |
300 g múky | |
250 g cukru | |
1štipka soli | |
1/2vrecúška prášku do pečiva |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér | |
Tortová forma s priemerom 22 alebo 24 cm |
Nutričné hodnoty
358
Kalórie
47 g
Sacharidy
16 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte jablká
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, rozkrojíme na štvrtiny a zvonka niekoľkokrát narežeme asi 0,5 cm hlboké ryhy. Kôru z citrónu nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Kúsky jabĺk zmiešame s citrónovou šťavou a škoricou.
Hotovo
2.
Pripravte cesto
Margarín rozpustíme v hrnci. Oddelíme vajcia. Bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej zmesi pridáme prášok do pečiva, múku, citrónovú kôru a margarín. Dobre premiešame. Jemne vmiešame sneh z bielkov.
Hotovo
3.
Predhriatie rúry
Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 180 °C. 4. Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastite.
Hotovo
4.
Upiečte koláč
Cesto nalejeme do formy, na vrch rozložíme jablká a dobre ich pritlačíme. Pečieme 45 minút. Spravíme test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.