Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč nám pripomína útulné návštevy u starej mamy. Aj vám? Potom prichádza váš nový obľúbený recept. Pretože v našej domácej kuchyni pečieme nespornú klasiku a jablká vylepšujeme trochou škorice a citrónovej šťavy. Pri ukladaní jabĺk dbajte na to, aby ste ich dobre vtlačili do cesta. Veľa zábavy pri pečení!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
5 veľkých jabĺk
1 citrón
2lyžičky škorice
200 g margarínu
6 vajec
300 g múky
250 g cukru
1štipka soli
1/2vrecúška prášku do pečiva
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér
Tortová forma s priemerom 22 alebo 24 cm

Nutričné hodnoty

358 Kalórie
47 g Sacharidy
16 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte jablká

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, rozkrojíme na štvrtiny a zvonka niekoľkokrát narežeme asi 0,5 cm hlboké ryhy. Kôru z citrónu nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Kúsky jabĺk zmiešame s citrónovou šťavou a škoricou.
Hotovo
2.

Pripravte cesto

Margarín rozpustíme v hrnci. Oddelíme vajcia. Bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej zmesi pridáme prášok do pečiva, múku, citrónovú kôru a margarín. Dobre premiešame. Jemne vmiešame sneh z bielkov.
Hotovo
3.

Predhriatie rúry

Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 180 °C. 4. Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastite.
Hotovo
4.

Upiečte koláč

Cesto nalejeme do formy, na vrch rozložíme jablká a dobre ich pritlačíme. Pečieme 45 minút. Spravíme test pomocou špáradla.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár