Zemiaky pečené v šupke
Super jednoduché
Symbol jesene: zemiaky pečené v šupke
Zemiaky v šupe sa pripravujú veľmi ľahko a sú skvelou prílohou – alebo dokonca hlavnou hviezdou jedla. Pretože takýto veľký pečený zemiak vás naozaj zasýti. Podávame s poriadnou kvapkou domácej vegánskej kyslej smotany. A ak to máte radi ešte divokejšie, pozrite si náš recept na kumpir. Pečený zemiak je naplnený viac ako len dipom. Veľa zábavy pri testovaní!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 4 múčnaté zemiaky každý približne 200 g | |
| 1PL olivového oleja | |
| soľ a korenie podľa chuti | |
| 4porcie kyslej smotany voliteľné | 
Pomôcky
| alobal | 
Nutričné hodnoty
					194
											Kalórie
									
							
					34 g
											Sacharidy
									
							
					4 g
											 Tuky
									
							
					4 g
											Bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Pripravte zemiaky
Zemiaky dôkladne opláchnite pod studenou vodou. Na každý veľký kus alobalu položte zemiak.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Nakrájajte zemiaky
Zemiaky raz narežte po celom obvode a niekoľkokrát popichajte vidličkou.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Ochutenie zemiakov
Zemiaky potrite olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				5.			
				
					
			
			Pečenie zemiakov
Zemiaky pevne zabaľte do alobalu a pečte približne 60 minút. Sú hotové, keď sa dajú ľahko popichať vidličkou.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.