Pečené kura z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Nedeľná klasika? Pečené kura!
Pečené kura z teplovzdušnej fritézy je jedným z najobľúbenejších pokrmov, ktorý osloví každého milovníka mäsa. Táto tradičná pochúťka nielenže poteší vaše chuťové poháriky, ale je aj výbornou voľbou pre zdravšiu alternatívu pečenia bez použitia oleja. Teplovzdušná fritéza vďaka svojej technológii zabezpečí, že mäso zostane šťavnaté a krehké, zatiaľ čo koža je krásne chrumkavá.
Prvým krokom k úspešnému upečeniu je výber kvalitných surovín. Odporúčame zvoliť kura, ktoré bolo kŕmené prírodnou stravou, čo zabezpečí jeho vynikajúcu chuť a kvalitu. Mäso z takéhoto kura je šťavnaté a plné chuti. Spoznáte ho aj tak, že má zlatisto žltú farbu.
Príprava kurčaťa
Predtým, než kurča umiestnite do teplovzdušnej fritézy, je dôležité ho správne nakoreniť. Použite vaše obľúbené korenie, alebo experimentujte s novými chuťovými kombináciami. Nezabudnite mäso pred pečením nechať dostatočne odpočinúť, aby sa korenie pekne vstrebalo do mäsa.
Pečenie v teplovzdušnej fritéze
Pečenie kurčaťa v teplovzdušnej fritéze je rýchle a jednoduché. Stačí nastaviť správnu teplotu a čas pečenia a môžete sa tešiť na výsledok hodný profesionálneho šéfkuchára. Je to ideálna voľba pre rušné dni, keď nemáte čas stráviť hodiny v kuchyni.
Potrebujete svoje menu doplniť o niečo nové, originálne a nápadité? Potom sa neváhajte inšpirovať receptami z nášho archívu. Nájdete tu všetko od príloh, až po lákavé vegánske recepty. Ponuku našich teplovzdušných fritéz nájdete v našom e-shope.
Odporúčame vám prečítať aj naše články, ktoré sa venujú možnostiam teplovzdušnej fritézy: Čo variť v teplovzdušnej fritéze? a Ako naplno využiť teplovzdušnú fritézu?. Skrze tieto články získate ucelený pohľad na varenie v teplovzdušnej fritéze a naučíte sa, ako z nej vyťažiť maximum pre vaše kulinárske dobrodružstvá.
Počuli ste už o filozofii zero waste? Jej cieľom je produkovať minimum alebo žiadny odpad. Kura sa na to perfektne hodí. Mäso, ktoré zostane môžete použiť do fašírok alebo sendvičov, kosti zasa neváhajte vyvariť do polievky. Získa tak výraznejšiu a domáckejšiu chuť.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 malé kurča pripravené na varenie | |
5 perlových cibúľ prípadne 2 cibule | |
2zväzok tymianu | |
4PL rastlinného oleja | |
1ČL prášku do pečiva | |
2PL Medu | |
2PL citrónovej šťavy | |
1ČL sladkej mletej papriky | |
1ČL údenej mletej papriky alebo použite viac sladkej mletej papriky | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza môžete použiť ihlice na špíz | |
Kuchynská niť | |
Špáradlo |