Domáci falafel
Super jednoduché
Arabský falafel je rýchlo pripravený a veľmi chutný
Domáci falafel? Nič náročné. Tieto malé cícerové guľky sa totiž dajú rýchlo vyvaľkať a veľmi ľahko upiecť v rúre alebo v teplovzdušnej fritéze. Vedeli ste, že falafel pochádza z arabskej kuchyne a v dnes je známy na celom svete? To dokazuje, aké sú tieto malé guľôčky chutné. Vďaka čerstvému koriandru, petržlenu a lahodným koreninám chutia mimoriadne sviežo a pikantne. Vyskúšajte ich alebo použite ďalej – napríklad v našom vegánskom wrape s falafelom!
Suroviny
Vyberte počet porcií
240 g cíceru z konzervy alebo zo skla | |
1 cibuľa | |
3 strúčiky cesnaku | |
1ČL rímskej rasce | |
1/4zväzku koriandru | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
1ČL kurkumy | |
5PL múky | |
1ČL prášku do pečiva | |
4PL olivového oleja |
Pomocníci
Mixér | |
Teplovzdušná fritéza voliteľné |
Nutričné hodnoty
340
kalórie
28 g
sacharidy
20 g
tuky
7 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Cícer opláchnite a nechajte dobre odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpte a nahrubo nasekajte. Petržlenovú vňať a koriander umyte, osušte a nahrubo nasekajte.
Hotovo
2.
Zmixujte suroviny
Cícer, cibuľu, cesnak, koriander, petržlenovú vňať, rímsku rascu, kurkumu a 2 PL olivového oleja rozmixujte v mixéri na hladkú hmotu. Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva, kým nevznikne pevné, tvarovateľné a homogénne cesto.
Hotovo
3.
Vytvorte falafel
Z cesta vytvarujte približne 12 rovnako veľkých guľôčok.
Hotovo
4.
Pečieme falafel
Falafel potrite zvyšným olivovým olejom a pečte pri teplote 190 °C 15 minút v teplovzdušnej fritéze pri občasnom otáčaní alebo v rúre na rovnakej teplote.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia tu zodpovedá 4 falafelom.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.