Quiche s náplňou z tuniaka a špenátu
Špenátový quiche s tuniakom musíte vyskúšať
Quiche je skutočná francúzska klasika. Čerstvé krehké cesto s typickým tvarom, naplnené zmesou vajec a mlieka a čímkoľvek iným, po čom vaše srdce túži. Skutočne výdatná tradičná pochúťka. My sme naplnili quiche špenátom a tuniakom. Ide o zdravú zmes plnú bielkovín, ktorá dokonale dopĺňa krehké cesto. Vyskúšajte špenátový quiche s tuniakom hneď teraz! Aj francúzska kuchyňa môže byť jednoduchá.
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g múky | |
1 vajce | |
125 g masla | |
1štipka soli | |
200 ml smotany na šľahanie | |
2 vajcia | |
1konzerva tuniaka (vo vlastnej šťave) | |
200g čerstvý špenát | |
1hrsť kešu | |
1 g cibuľa | |
100g gouda | |
1ČL provensálske korenie | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
Pomôcky
potravinová fólia | |
forma na tart |
Nutričné hodnoty
510
kalorie
34
sacharidy
34
tuk
13g
bielkoviny
Postup
1.
Na cesto:
Z múky, vajca, studeného masla a soli vymiesime cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút chladnúť.
Hotovo
2.
Na prípravu náplne:
Na prípravu náplne: Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Tuniaka dobre osušte. Kešu oriešky nasekajte nahrubo. Špenát umyte a osušte.
Hotovo
3.
Smotanu a vajcia vyšľahajte, ochuťte provensálskymi bylinkami, soľou a korením. Syr Gouda nakrájajte na plátky.
Hotovo
4.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.
Rozvaľkajte cesto
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche tak, aby bolo o niečo väčšie ako forma. Formu vyložte cestom a zľahka ho pritlačte. Niekoľkokrát pichnite vidličkou.
Hotovo
6.
Pečieme!
Do misky vložte špenát, tuniaka a kešu oriešky a zalejte ich smotanovou zmesou. Posypte syrom gouda a pečte približne 45 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.