Plnené kvety cukety
Super jednoduché
Kvety cukety majú jedinečnú chuť
Skúsili ste kvety namiesto celej cukety? Plnené kvety cukety sú talianskou klasikou a skutočnou pochúťkou. V našom recepte ich plníme lahodným ricottovým krémom, ktorý sa hodí k sladkej chuti kvetov s čerstvými bylinkami a štipkou limetky. Či už ako predjedlo s trochou ciabatty alebo ako príloha k vynikajúcemu talianskemu hlavnému jedlu: Plnené kvety cukety stoja za vyskúšanie!
Suroviny
Vyberte počet porcií
8 cuketové kvety | |
200 g Ricotta | |
50 g parmezán | |
1 žĺtok | |
1 limetka | |
8vetvičky petržlen | |
4PL olivový olej | |
1hrsť muškátový oriešok | |
soľ a korenie na dochutenie |
Pomôcky
ručný mixér alebo mixér | |
zapekacia misa |
Nutričné hodnoty
317
kalórie
11 g
sacharidy
26 g
tuk
12 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si cuketové kvety
Najprv opatrne umyte cuketové kvety, nechajte ich odkvapkať, potom ich jemne roztrhnite a vytočte piestiky.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rozohrejte rúru na 180 °C, horný a dolný ohrev, a potrite formu na pečenie olivovým olejom.
Hotovo
3.
Pripravte si náplň
Ricottu dajte do misky a zmiešajte s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou, parmezánom, žĺtkom, šťavou z limetky a koreninami. Nakoniec suroviny rozmixujte tyčovým mixérom a pomocou čajovej lyžičky naplňte kvety. Špičky kvetov nakoniec zatočte dokopy, aby plnka nevytekala von.
Hotovo
4.
Plnenie a pečenie
Ricottový krém opatrne naplníme do kvietkov, zatočíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 20 minút a podávame horúce.
Hotovo
Poznámky
Jedlé kvety nájdete v dobre zásobených supermarketoch, v lahôdkach alebo na trhu. Majte oči na stopkách!
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.