Čokoládová pena z avokáda

Čokoládová pena ako netradičná pochúťka

Avokádová čokoládová pena je neuveriteľne krémová a zdravšia ako klasický čokoládový puding alebo čokoládová pena. Perfektná alternatíva pre všetkých, ktorí sa stravujú vedome alebo chcú len vyskúšať niečo nové. Pre väčšiu chrumkavosť pridáme pár opražených lieskových orieškov. Všetko je za pár minút pripravené na lyžici na ochutnanie. Najvyšší čas, aby ste vyskúšali náš recept. Sú vašou slabosťou sladké pokušenia? Potom sa pozrite na mnohé naše ďalšie recepty na dezerty a nájdite si svoj obľúbený!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 avokáda
40 g kakaa na pečenie
3lyžice agávového sirupu
60 ml kokosového mlieka alebo inej alternatívy mlieka
1 vanilkový struk
40 g lieskových orieškov
Pomôcky
1 Mixér

Nutričné hodnoty

672 Kalórie
35 g Sacharidy
53 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Opražte lieskové orechy

Lieskové oriešky nahrubo nasekajte a opražte ich na panvici na strednom ohni asi 5 minút bez pridania tuku, kým nepocítite orieškovú vôňu a jemne nezhnednú.
Hotovo
2.

Pripravíme si suroviny

Avokádo rozpolíme, odkôstkujeme a dužinu vydlabeme (najlepšie lyžicou). Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a dužinu vyškrabte tupou stranou noža.
Hotovo
3.

Zmiešajte avokádovú čokoládovú penu

Avokádo, vanilku, kokosové mlieko, agávový sirup a kakao vložte do mixéra a rozmixujte do hladka na krém. Rozdelíme do misiek a na vrch dáme lieskové orechy.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF