Zapekaná špargľa s parmezánom

Zelená zapekaná špargľa z teplovzdušnej fritézy

Zelená špargľa s parmezánom z teplovzdušnej fritézy: Táto príloha je pre nás absolútnym hitom. Zelená špargľa získa vďaka parmezánu, oleju a koreninám nečakanú chrumkavosť, ktorá priam magicky dotvára chuťový zážitok. Na vrchu nesmie chýbať niekoľko šťavnatých paradajok. Všetko vložte na 15 minút do teplovzdušnej fritézy a dokonalá svieža príloha je hotová. Toto musíte vyskúšať!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g zelenej špargle
100 g cherry paradajok
4lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1/2zväzku petržlenovej vňate
50 g parmezánu
30 g múky panko prípadne strúhanky
2lyžičky mletej papriky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

464 Kalórie
19 g Sacharidy
35 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Špargľu umyte a odrežte drevnaté konce. V závislosti od veľkosti fritézy ich v prípade potreby ešte raz prekrojte. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte. Umyte a rozpoľte cherry paradajky.
Hotovo
2.

Ochuťte špargľu

Zmiešajte olivový olej s parmezánom, panko, mletou paprikou, petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Špargľu touto zmesou obaľte.
Hotovo
3.

Vyprážajte

Špargľu vložte do panvice teplovzdušnej fritézy, rozložte na ňu cherry paradajky a fritujte pri 200 °C približne 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Recept ľahko premeníte na vegetariánsky aj vegánsky tak, že použijete vegánsky syr. Parmezán obsahuje živočíšne syridlo, preto nie je vhodný pre vegetariánov.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF