Vegánsky cesnakový dip

Vegánsky cesnakový dip: Moderný twist klasiky

Kto by odolal lahodnému, aromatickému cesnakovému dipu, ktorý je tak dokonalým doplnkom k mnohým jedlám? Ešte lepšie je, keď je cesnakový dip pripravený vo vegánskej verzii, ktorá je vhodná pre všetkých, ktorí sa vyhýbajú živočíšnym produktom. Pripomeňme si výhody cesnaku pre naše zdravie, zoznámme sa s rozdielmi medzi tradičným a vegánskym dipom a zistíme, aké pomôcky nám prídu vhod pri jeho príprave.

Prejsť na recept

Cesnak je skutočným zázrakom prírody. Okrem toho, že dodáva jedlám nezameniteľnú chuť, má aj množstvo zdravotných výhod. Je známy svojimi antibakteriálnymi a antivírusovými vlastnosťami. Mnohé štúdie tiež ukazujú, že cesnak môže znižovať vysoký krvný tlak, zlepšovať cholesterol a dokonca pomáhať pri prevencii niektorých druhov rakoviny. Navyše, vďaka obsahu antioxidantov bojuje proti voľným radikálom, ktoré urýchľujú starnutie.

Tradičný versus vegánsky cesnakový dip

Kým tradičný cesnakový dip sa často pripravuje na báze smotany alebo jogurtu, vegánska verzia vyžaduje inovatívnejší prístup. Základom môže byť avokádo, cícerový hummus alebo dokonca kešu oriešky namočené a rozmixované do hladka. Výsledok je rovnako krémový, no bez živočíšnych produktov a s množstvom zdravých tukov a bielkovín.

Pomôcky a spôsoby servírovania

Pri príprave cesnakového dipu sa vám budú hodiť kvalitné mixéry alebo ponorné mixéry, ktoré zabezpečia, že všetky suroviny budú dokonale rozmixované a dip bude krásne hladký. K vegánskemu cesnakovému dipu sa skvele hodí zelenina krájaná na paličky, čerstvé pečivo, chipsy alebo dokonca tofu špízy.

Vegánsky cesnakový dip je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí hľadajú zdravú alternatívu k tradičným omáčkam. Je plný chuti, vône a zároveň ponúka množstvo výživných látok. Tak neváhajte a pustite sa do jeho prípravy!

Viac rôznych vegánskych jedál nájdete v našom archíve receptov. Pamätajte, že takmer všetky tradičné obľúbené gurmánske klasiky sa dajú s menšími obmenami pripraviť aj vo vegásnkej verzií. Svet pôžitkárstva je totiž o kretivite, ktorá vás vždy až prekvapivo príjemne odmení. Dobrú chuť!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g sójového jogurtu
2 strúčiky cesnaku
1 limetka
1ČL morskej soli
1ČL cukru
korenie pre chuť
Pomocníci
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

38 kalórie
4 g sacharidy
1 g tuky
2 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava surovín

Cesnak ošúpte a nasekajte úplne nadrobno. Nastrúhajte kôru z limetky a z jednej polovice vytlačte šťavu.
Hotovo
2.

Namiešanie cesnakovej omáčky:

Zmiešajte sójový jogurt, cesnak, cukor, soľ, šťavu a kôru z limetky. Omáčku ochuťte korením.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF