Tofu nugetky z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Tofu nugetky si zamilujete
Tofu nugetky sú našim najobľúbenejším vegánskym snackom. V našej verzii sú mierne pikantné, super chrumkavé a vo vnútri príjemne krémové. Radi ich podávame s cibuľovým dipom. Pre milovníkov pikantného je ideálnym riešením servírovať tofu nugetky s omáčkou Sriracha. Túto pochúťku vysmážame v teplovzdušnej fritéze. Stačí ich postriekať trochou oleja, vďaka bude výsledok oveľa zdravší ako z bežnej fritézy. Recept, ktorý je plný výhod! Na čo ešte čakáte?
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 400 g tofu | |
| 100 g múky | |
| 150 g omáčky Sriracha prípadne inej vegánskej omáčky | |
| 1PL vody | |
| 1PL kukuričnej múky | |
| 1lyžička chilli v prášku | |
| 1lyžička kari korenia | |
| 1lyžička cesnakového prášku | |
| 1lyžička mletej papriky | |
| 50 g panko múky prípadne strúhanka | |
| 50 g kukuričných vločiek | |
| 3PL rastlinného oleja | |
| soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
| Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
72
Kalórie
9 g
Sacharidy
3 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte tofu
Tofu osušte a nakrájajte na požadovanú veľkosť. Vložte ho do panvice teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie a smažte pri 200 °C 10 minút. Počas tohto času ho raz otočte.
Hotovo
2.
Prirpavte si „trojobal“
Hlboký tanier vysypte múkou. V druhom tanieri zmiešajte Srirachu so škrobom, vodou, chilli, cesnakom a mletou paprikou. Vo vrecku na mrazenie zľahka rozdrvte kukuričné vločky a spolu s múkou panko ich nasypte do tretieho hlbokého taniera.
Hotovo
3.
Nugetky obaľte
Kúsky tofu obaľte v múke, zmesi Sriracha a zmesi kukuričných vločiek.
Hotovo
4.
Smažíme!
Obalené tofu nugetky vložte do panvice teplovzdušnej fritézy vystlanej papierom na pečenie, potrite alebo postriekajte ich rastlinným olejom a vysmážajte pri 200 °C 15 minút. Nugetky otočte, opäť pridajte olej a fritujte ďalších 15 minút. Dobrú chuť!
Hotovo