T-Bone Steak z grilu
Super jednoduché
T-Bone steak pre labužníkov
Zdá sa vám grilovanie T-bone steak vždy zložité? Nie je! Dôležitá je správna technika! Dnes vám ukážeme, ako najradšej grilujeme náš T-bone steak. Mäso najprv opečieme zo všetkých strán na maximálnom ohni a potom ho necháme piecť na nepriamom ohni (t. j. tam, kde mäso nie je vystavené priamemu ohňu). Aby to dobre fungovalo, je najlepšie použiť gril s poklopom. Najjednoduchšie je to s plynovým grilom, ale funguje to aj pri kotlíkovom grile. Vyskúšajte to! Tip: Ak chcete mať istotu, môžete počas pečenia mäsa použiť aj teplomer na mäso. Pre stredne prepečený steak je ideálna teplota v jadre 54 °C.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 T-bone steaky hrubé asi 3 cm | |
hrubozrná soľ |
Pomôcky
1 plynový gril | |
1 grilovacie kliešte |
Nutričné hodnoty
987
Kalórie
2 g
Sacharidy
32 g
Tuky
172 g
Bielkoviny
Postup
1.
Opláchnite steak
Steak opláchnite pod studenou vodou a osušte.
Hotovo
2.
Pripravte gril
Gril predhrejte na čo najvyššiu teplotu, ale zachovajte nepriamu zónu (napríklad na plynovom grile so 4 horákmi môžete zapnúť dva ľavé horáky, ale dva pravé horáky nechať vypnuté).
Hotovo
3.
Grilovaný steak
Steak T-bone grilujte na priamom ohni asi 3 minúty z každej strany (pre extra pekné grilovacie stopy ho môžete v polovici otočiť na 45-90°).
Hotovo
4.
Steak necháme uvariť
Steak položte na tú časť grilu, ktorá nie je vystavená priamemu teplu, a nechajte ho piecť približne 10 minút. Pred krájaním nechajte steak krátko odpočívať, aby sa šťava z mäsa optimálne rozložila. Nakrájajte, posypte soľou a vychutnajte si ho.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.