Sous Vide tuniak steak
Dokonalé jemný tuniak steak
Steaky z tuniaka spôsobom sous vide: Jednoduché, chutné a zážitkové. Steak z tuniaka ako tento nie je prepečený – v závislosti od vašich preferencií je dokonalá teplota medzi 48 a 54 °C. A to je veľmi jednoduché pomocou procesu pomalého varenia Sous Vide. Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, sú ponorné variče Sous Vide od spoločnosti Klarstein. Zavákuovaný tuniak dokáže dokonale rozvinúť svoje arómy a je neuveriteľne jemný. V našom recepte vám ukážeme, ako zapôsobíte na rodinu, priateľov a hostí ako skutočný šéfkuchár. Príjemnú zábavu pri zdielaní!
Nutričné hodnoty
379
Kalórie
0 g
sacharidy
19 g
tuky
52 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte vodný kúpeľ
Predhrejte vodný kúpeľ na 44 °C.
Hotovo
2.
Pripravte si tuniaka
Tuniaka opláchnite studenou vodou, osušte a vákuovo uzavrite do vrecka.
Hotovo
3.
Varte sous vide
Vákuové vrecko s tuniakom vložte do vodného kúpeľa a varte 36 minút.
Hotovo
4.
Opečte rybu
Zohrejte panvicu a rozpustite na nej maslo. Vyberte tuniaka z vrecka a opečte ho z oboch strán. Každú asi 15 sekúnd. Ihneď podávajte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.