Šťava z cvikly

Cviklová šťava s jablkom a zázvorom: Vitamínová bomba pre vaše zdravie

Cvikla, to je zelenina, ktorá sa mnohým z nás spája hlavne s tradičnými slovenskými pokrmami. No v posledných rokoch si šťava z cvikly získava čoraz väčšiu obľubu medzi tými, ktorí sa snažia žiť zdravo. A dôvodom je viac ako jasný. Cvikla je plná vitamínov a minerálov, ktoré prospejú nášmu organizmu. A keď ju skombinujete s jablkom a zázvorom, získate pravú vitamínovú bombu.

Prejsť na recept

Cviklová šťava je skutočným zdrojom zdravia. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, ale aj dôležité minerály ako železo, draslík, vápnik či horčík. Vďaka týmto látkam napomáha detoxikácii tela, podporuje činnosť srdca a ciev a má aj protizápalové účinky.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo by ste mali zaradiť cviklovú šťavu do svojho jedálnička, je jej pozitívny vplyv na krvný obeh. Je dokázané, že cvikla má prospešné účinky pre zdravé cievy a tým pádom zlepšuje prekrvenie celého tela.

Príprava cviklovej šťavy a jej kombinácie

Pri príprave cviklovej šťavy je dôležité dbať na kvalitu surovín. Cviklu je ideálne pred šťavením ošúpať. Keďže sama o sebe má cvikla dosť zemitú chuť, skvelým spôsobom, ako ju osviežiť, je pridať do nej jablko. Zázvor potom dodá šťave pikantnosť a ďalšie zdravé účinky. Samozrejme, cviklovú šťavu môžete kombinovať aj s iným ovocím a zeleninou, napríklad s mrkvou, citrónom alebo dokonca špenátom.

Šťava z cvikly: Ako ju skladovať

Aby cviklová šťava dlho vydržala a nezmenila svoje benefity, je dôležité ju skladovať správne. Po pripravení by ste ju mali ihneď prelievať do sklenených fliaš, ktoré dobre uzavriete. Skladujte ju v chladničke, kde vydrží niekoľko dní. Ak plánujete šťavu konzumovať neskôr, môžete ju aj zamraziť.

Záverom možno povedať, že cviklová šťava s jablkom a zázvorom je nielen chutným, ale aj výživným doplnkom každodennej stravy. Jej pravidelná konzumácia vám pomôže cítiť sa lepšie, s väčšou energiou a vitalitou. Tak neváhajte a doprajte svojmu telu to najlepšie. Viac zdravých nápojov nájdete v našom archíve receptov.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
3 čerstvaj cvikly
2 jablká
1 mrkva
1 citrón
20 g čerstvého zázvoru
Pomôcky
1 Odšťavovač

Nutričné hodnoty

194 Kalórie
38 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Umyte cviklu, jablká a mrkvu. Jablká nakrájajte na štvrtiny a zbavte ich jadierok. Cviklu a mrkvu nakrájajte na väčšie kúsky. Olúpte zázvor. Vytlačte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.

Odšťavovanie

Vložte cviklu, jablko, mrkvu a zázvor do odšťavovača. Všetko to dochutíme citrónovou šťavou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF