Recept na punč z pečených jabĺk

Recept na punč z pečených jabĺk je jedným z našich obľúbených teplých nápojov, keď je vonku naozaj treskúca zima. Teplý ovocný jablkový džús v kombinácii s bielym vínom a rumom, ako aj lahodnou vanilkou a rozmarínom. A samozrejme, v tomto lahodnom nápoji nesmie chýbať štipka škorice. Už len tá myšlienka nás hreje pri srdci. Aj teba? Vyskúšajte náš recept!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
800 ml jablkovej šťavy
400 ml bieleho vína
200 ml rumu hnedého alebo bieleho
1 vanilkový struk
1 tyčinka škorice
4 klinčeky
4vetvičky rozmarínu
4lyžice hnedého cukru

Nutričné hodnoty

357 Kalórie
37 g Sacharidy
1 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte vanilku. Rozmarín umyte a osušte.
Hotovo
2.

Uvarte punč

V hrnci zohrievajte jablkovú šťavu s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Do hrnca pridajte všetky ostatné prísady a nechajte ich lúhovať aspoň 15 minút. Dbajte na to, aby zmes nevrela. Korenie preceďte cez jemné sitko a vychutnajte si punč s rozmarínom a škoricou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár