Pumpkin Pie
Super jednoduché
Vyskúšajte náš Pumpkin Pie
Pumpkin Pie je skutočná americká klasika. Na jeseň a najmä na Halloween u nás nemôže chýbať! Preto vám dnes prinášame jednoduchý recept na lahodný, krémový a oranžový tekvicový koláč ako z obrázkovej knihy. Nezamieňajte si ho s tekvicovým koláčom, na ktorý máme ďalší recept.
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g múky | |
1ČL prášku do pečiva | |
75 g hnedého cukru | |
100 g masla | |
1 vajce | |
1/2 citróna | |
1štipka soli |
Náplň
600 g tekvice Hokkaido | |
4 vajcia | |
20 g čerstvého zázvoru | |
1štipka muškátového orieška | |
1štipka klinčekov | |
1lyžička škorice | |
1lyžica javorového sirupu | |
200 ml smotany | |
100 ml vody | |
50 g hnedého cukru |
Pomôcky
Forma na tartaletky | |
kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
284
Kalórie
34 g
Sacharidy
14 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na cesto
Vymačkajte citrón a nastrúhajte kôru. Obe cestá zmiešajte so studeným maslom, múkou, práškom do pečiva, cukrom a vajcom, kým nevznikne hladká guľa cesta. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 minút v chladničke.
Hotovo
2.
Na prípravu náplne
rozrežte tekvicu na polovicu a odstráňte semienka. Nakrájajte ich na kocky a varte vo vode asi 15 minút do mäkka. Vodu sceďte a kúsky tekvice očistite. Pridajte smotanu, cukor, javorový sirup, škoricu, zázvor, klinčeky a vajcia a vymiešajte do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.
Predhriatie rúry
Rúru predhrejte na 175 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Pečenie Pumpkin Pie
Cesto opäť premiesime a rozvaľkáme tak, aby sa zmestilo do koláčovej formy aj s okrajmi. Cesto vložte do formy, zľahka ho pritlačte a niekoľkokrát popichajte vidličkou. Náplň nalejte do cesta a pečte 1 hodinu.
Hotovo
Poznámky
Trochu škoricového krému je skvelým doplnkom k tekvicovému koláču.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.