Plnené zemiakové gule

Zemiakové gule sú jednoducho lahodné!

Plnené zemiakové gule s krémovou syrovou náplňou a chrumkavou panko posýpkou! Už teraz sa nám zbiehajú slinky. Aj vám? Verte, že trochu viac námahy pri príprave tejto dobroty rozhodne stojí za to. Naviac, vďaka teplovzdušnej fritéze znížite množstvo kalórií. A gule budú stále rovnako chutné. Mimochodom: Namiesto smotanového syra môžete gule naplniť aj čedarom, mozzarellou alebo inými dobrotami. Nám sa páči malý trik so zmrazením tvarohových guľôčok a ich následným obalením v zemiakovej kaši a strúhanke. Ale ako vždy, buďte kreatívni a upravte si recept, ako sa vám páči!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg zemiakov
2PL masla
2PL zemiakového škrobu
100 g smotanového syra
1 strúčik cesnaku
1 zväzok
1/2 citróna
50 g panko múky prípadne strúhanka
3PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

147 Kalórie
19 g Sacharidy
6 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava náplne

Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Nastrúhajte kôru z citróna a vytlačte šťavu. Všetko zmiešajte so smotanovým syrom. Osolíme a okoreníme.
Hotovo
2.

Zamrazte plnku

Zo syrovej zmesi vytvorte pomocou dvoch kávových lyžičiek malé guľôčky a položte ich na tanier vystlaný potravinárskou fóliou. Dajte ich do mrazničky.
Hotovo
3.

Uvarte zemiaky

Zemiaky ošúpeme a do mäkka uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Vodu scedíme a zemiaky roztlačíme. Vmiešajte maslo a škrob. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
4.

Naplňte zemiakové guľky

Pripravte si zemiakovú kašu, guľky z tvarohu a tanier s panko múkou. Mokrými rukami naberte malú hrsť zemiakovej kaše, trochu ju sploštite, do stredu vložte guľôčku smotanového syra a okolo nej vytvarujte zemiakovú zmes do gule. Guľôčku obalíme v panko múke a položíme na tanier. Takto pokračujte so všetkou zemiakovou kašou.
Hotovo
5.

Vypražte zemiakové gule

Zemiakové gule vložte do panvice fritézy vystlanej papierom na pečenie. Potrite a postriekajte trochou rastlinného oleja a vyprážajte približne 15 minút. Gule otočte, opäť pokvapkajte olejom a fritujte ďalších 15 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF