Plnené zemiakové gule
Super jednoduché
Zemiakové gule sú jednoducho lahodné!
Plnené zemiakové gule s krémovou syrovou náplňou a chrumkavou panko posýpkou! Už teraz sa nám zbiehajú slinky. Aj vám? Verte, že trochu viac námahy pri príprave tejto dobroty rozhodne stojí za to. Naviac, vďaka teplovzdušnej fritéze znížite množstvo kalórií. A gule budú stále rovnako chutné. Mimochodom: Namiesto smotanového syra môžete gule naplniť aj čedarom, mozzarellou alebo inými dobrotami. Nám sa páči malý trik so zmrazením tvarohových guľôčok a ich následným obalením v zemiakovej kaši a strúhanke. Ale ako vždy, buďte kreatívni a upravte si recept, ako sa vám páči!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg zemiakov | |
2PL masla | |
2PL zemiakového škrobu | |
100 g smotanového syra | |
1 strúčik cesnaku | |
1 zväzok | |
1/2 citróna | |
50 g panko múky prípadne strúhanka | |
3PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
147
Kalórie
19 g
Sacharidy
6 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava náplne
Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Nastrúhajte kôru z citróna a vytlačte šťavu. Všetko zmiešajte so smotanovým syrom. Osolíme a okoreníme.
Hotovo
2.
Zamrazte plnku
Zo syrovej zmesi vytvorte pomocou dvoch kávových lyžičiek malé guľôčky a položte ich na tanier vystlaný potravinárskou fóliou. Dajte ich do mrazničky.
Hotovo
3.
Uvarte zemiaky
Zemiaky ošúpeme a do mäkka uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Vodu scedíme a zemiaky roztlačíme. Vmiešajte maslo a škrob. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
4.
Naplňte zemiakové guľky
Pripravte si zemiakovú kašu, guľky z tvarohu a tanier s panko múkou. Mokrými rukami naberte malú hrsť zemiakovej kaše, trochu ju sploštite, do stredu vložte guľôčku smotanového syra a okolo nej vytvarujte zemiakovú zmes do gule. Guľôčku obalíme v panko múke a položíme na tanier. Takto pokračujte so všetkou zemiakovou kašou.
Hotovo
5.
Vypražte zemiakové gule
Zemiakové gule vložte do panvice fritézy vystlanej papierom na pečenie. Potrite a postriekajte trochou rastlinného oleja a vyprážajte približne 15 minút. Gule otočte, opäť pokvapkajte olejom a fritujte ďalších 15 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.