Proso recepty: placky

Z kategórie proso recepty vyberáme placky

Proso recepty? Placky sú skutočne všestranné. Výborne sa hodia ako základ jedla, sú skvelou prílohou k šalátu, nahradia placky v hamburgeri alebo sú skutočným zážitkom, na studeno s dipom. My placky z prosa pripravujeme so sušenými paradajkami, fetou, bazalkou a sezamovými semienkami. Kombinácia, ktorá vás určite poteší. Chcete, aby boli placky vegánske? Potom stačí vynechať fetu a recept je vegánsky. Aby sa všetky ingrediencie dobre spojili, používame náš kuchynský robot GrandPrix. Ak máte doma iný výkonný mixér alebo ručný mixér, tiež to funguje. Poďme na to!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g prosa
300 ml zeleninového vývaru
1/2 červenej cibule
5 sušených paradajok
4vetvičky bazalky
80 g syru feta
4PL ovsených vločiek
1 strúčik cesnaku
1 mrkva
1PL bieleho sezamu
1PL sladkej mletej papriky
1PL rastlinného oleja na vyprážanie
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
alebo mixér, či ponorný mixér

Nutričné hodnoty

195 Kalórie
25 g Sacharidy
6 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Nechajte napučať proso

Proso zalejte prevareným zeleninovým vývarom a nechajte napučať približne 15 minút, kým sa voda nevstrebe.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Očistite cibuľu, cesnak a mrkvu. Bazalku umyte a osušte. Sušené paradajky a fetu scedíme.
Hotovo
3.

Vypracujte cesto

Mrkvu, cibuľu, cesnak a bazalku nasekáme v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 12 počas 10 sekúnd. Prípadne všetko rozdrvte alebo najemno nasekajte v mixéri. Do nádoby mixéra pridajte ostatné prísady, dochuťte soľou a korením a všetko spolu mixujte pri rýchlosti 8 počas 10 sekúnd. Prípadne rozmixujte alebo rozmixujte na pyré ručným mixérom na požadovanú konzistenciu.
Hotovo
4.

Vyprážajte placky

Zo zmesi vytvorte približne 6 rovnako veľkých placiek a smažte ich na veľkej panvici na rastlinnom oleji približne 4 minúty z každej strany, kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF