Vegánska vanilková zmrzlina
Super jednoduché
Vanilková zmrzlina s kešu a ovseným mliekom
Chcete si vyrobiť vlastnú vegánsku vanilkovú zmrzlinu? Je to oveľa jednoduchšie, ako si myslíte. Magickými ingredienciami tohto receptu sú kešu oriešky a ovsené mlieko. Jednoducho nahradia kravské mlieko a smotanu. Vďaka nim získate vanilkovú a krémovú zmrzlinu bez akýchkoľvek živočíšnych produktov. Vďaka zmrzlinovaču sa celá zmrzlina pekne a rovnomerne premieša a zamrazí, dostane sa do nej vzduch a bude chutiť lepšie, ako zmrzlina z vašej vašej obľúbenej zmrzlinárne. Vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g kešu orechov | |
300 ml Ovseného mlieka | |
80 g agávového sirupu | |
2 vanilkové struky |
Pomôcky
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutričné hodnoty
153
Kalórie
12 g
Sacharidy
10 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Kešu oriešky namočte
Kešu oriešky na hodinu namočte do horúcej vody. Scedíme a necháme odkvapkať.
Hotovo
2.
Pripravte zmrzlinovú zmes
Vanilkové struky pozdĺžne rozrežte a vyškrabte semienka. Vložte ich do mixéra spolu s ostatnými prísadami a mixujte pri vysokých otáčkach približne 30 sekúnd.
Hotovo
3.
Zmrazte zmrzlinu
Zmrzlinovú zmes nalejte do zmrzlinovača a mrazte približne 40 minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Hotovo
Poznámky
Z nášho receptu prirpvaíte približne 10 kopčekov zmrzliny. Jedna porcia sa rovná jednému kopčeku.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.