Vegánska vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina s kešu a ovseným mliekom

Chcete si vyrobiť vlastnú vegánsku vanilkovú zmrzlinu? Je to oveľa jednoduchšie, ako si myslíte. Magickými ingredienciami tohto receptu sú kešu oriešky a ovsené mlieko. Jednoducho nahradia kravské mlieko a smotanu. Vďaka nim získate vanilkovú a krémovú zmrzlinu bez akýchkoľvek živočíšnych produktov. Vďaka zmrzlinovaču sa celá zmrzlina pekne a rovnomerne premieša a zamrazí, dostane sa do nej vzduch a bude chutiť lepšie, ako zmrzlina z vašej vašej obľúbenej zmrzlinárne. Vyskúšajte náš recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g kešu orechov
300 ml Ovseného mlieka
80 g agávového sirupu
2 vanilkové struky
Pomôcky
Zmrzlinovač
Mixér

Nutričné hodnoty

153 Kalórie
12 g Sacharidy
10 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Kešu oriešky namočte

Kešu oriešky na hodinu namočte do horúcej vody. Scedíme a necháme odkvapkať.
Hotovo
2.

Pripravte zmrzlinovú zmes

Vanilkové struky pozdĺžne rozrežte a vyškrabte semienka. Vložte ich do mixéra spolu s ostatnými prísadami a mixujte pri vysokých otáčkach približne 30 sekúnd.
Hotovo
3.

Zmrazte zmrzlinu

Zmrzlinovú zmes nalejte do zmrzlinovača a mrazte približne 40 minút, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Hotovo

Poznámky

Z nášho receptu prirpvaíte približne 10 kopčekov zmrzliny. Jedna porcia sa rovná jednému kopčeku.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF