Proso recepty: placky
Super jednoduché
Z kategórie proso recepty vyberáme placky
Proso recepty? Placky sú skutočne všestranné. Výborne sa hodia ako základ jedla, sú skvelou prílohou k šalátu, nahradia placky v hamburgeri alebo sú skutočným zážitkom, na studeno s dipom. My placky z prosa pripravujeme so sušenými paradajkami, fetou, bazalkou a sezamovými semienkami. Kombinácia, ktorá vás určite poteší. Chcete, aby boli placky vegánske? Potom stačí vynechať fetu a recept je vegánsky. Aby sa všetky ingrediencie dobre spojili, používame náš kuchynský robot GrandPrix. Ak máte doma iný výkonný mixér alebo ručný mixér, tiež to funguje. Poďme na to!
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g prosa | |
300 ml zeleninového vývaru | |
1/2 červenej cibule | |
5 sušených paradajok | |
4vetvičky bazalky | |
80 g syru feta | |
4PL ovsených vločiek | |
1 strúčik cesnaku | |
1 mrkva | |
1PL bieleho sezamu | |
1PL sladkej mletej papriky | |
1PL rastlinného oleja na vyprážanie | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
GrandPrix voliteľné | |
alebo mixér, či ponorný mixér |
Nutričné hodnoty
195
Kalórie
25 g
Sacharidy
6 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Nechajte napučať proso
Proso zalejte prevareným zeleninovým vývarom a nechajte napučať približne 15 minút, kým sa voda nevstrebe.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Očistite cibuľu, cesnak a mrkvu. Bazalku umyte a osušte. Sušené paradajky a fetu scedíme.
Hotovo
3.
Vypracujte cesto
Mrkvu, cibuľu, cesnak a bazalku nasekáme v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 12 počas 10 sekúnd. Prípadne všetko rozdrvte alebo najemno nasekajte v mixéri. Do nádoby mixéra pridajte ostatné prísady, dochuťte soľou a korením a všetko spolu mixujte pri rýchlosti 8 počas 10 sekúnd. Prípadne rozmixujte alebo rozmixujte na pyré ručným mixérom na požadovanú konzistenciu.
Hotovo
4.
Vyprážajte placky
Zo zmesi vytvorte približne 6 rovnako veľkých placiek a smažte ich na veľkej panvici na rastlinnom oleji približne 4 minúty z každej strany, kým nedosiahnu požadovaný stupeň prepečenia.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.